Solidne hale pod produkcję herbaty mogą stanowić samodzielny kompleks, ale można je wykorzystać również jako przedłużenie budynku murowanego.
Hale pod produkcję herbaty można przystosować do potrzeb dużego przedsiębiorstwa jak i działalności rzemieślniczej. Proponujemy rozwiązania, które zapewniają doskonałe zabezpieczenie herbaty oraz komfortowe warunki dla pracowników.
Mobilne obiekty wyróżnia modułowa konstrukcja, dlatego inwestycja w hale pod produkcję herbaty jest niezwykle opłacalna. Jest to nie tylko tańsza alternatywa dla budynków murowanych, ale również sposób na bezproblemową rozbudowę, jeśli firma będzie się dynamicznie rozwijać.
Do Polski najczęściej sprowadzane są niesfermentowane lub częściowo sfermentowane liście herbaty, które wymagają odpowiedniej obróbki w lokalnych zakładach. Oferowane przez Protan Elmark hale produkcyjne można przystosować do skomplikowanego procesu wytwarzania dobrej jakościowo herbaty. Kontrolowana redukcja wody w liściach oraz ich późniejsze rolowanie i suszenie wymaga doskonałych warunków termicznych. Hale pod produkcję herbaty są zaprojektowane w taki sposób, aby utrzymać odpowiednią temperaturę oraz wilgotność wewnątrz obiektu tym samym ułatwić suszenie liści.
Prawidłowe przechowywanie gotowego do dystrybucji produktu jest w przemyśle spożywczym podstawą. Hale magazynowe z wysokiej jakości poszyciem zapewniają doskonałą ochronę przetworzonych liści, która jest eksportowana za granicę lub dystrybuowana w Polsce. Utrzymanie wilgotności powietrza na odpowiednim poziomie gwarantuje świeżość herbaty. Hale do przechowywania herbaty zapewniają skuteczną ochronę przed każdymi warunkami atmosferycznymi. Mogą być również przystosowane do wymogów prawa. Obiekty tego rodzaju tworzymy w ścisłej konsultacji z klientem, aby dopasować magazyn do potrzeb branży.
Zapewniamy doskonałą termoizolację hal pod produkcję herbaty, dzięki czemu z powodzeniem mogą służyć jako obiekty całoroczne. Jednocześnie jest to świetna alternatywa dla czasochłonnych budynków murowanych. Oczekiwany efekt osiągamy przy pomocy trójwarstwowego dachu - autorskiej powłoki. Dostępne są również hale namiotowe, które nie wymagają ocieplenia i doskonale sprawdzają się jako sezonowe rozwiązanie.
Hale pod produkcję herbaty o różnej powierzchni mogą być wyposażone w jeden z trzech rodzajów dachu PCV:
Doskonałym rozwiązaniem są hale stalowe, które charakteryzuje wyjątkowo stabilna konstrukcja. W połączeniu z odpowiednio dobranym dachem zapewniają bezpieczeństwo podczas pracy.
Jakość hali pod produkcję herbaty zależy nie tylko od poszycia ścian czy izolowanej powłoki dachowej. Dla funkcjonalności obiektów kluczowe jest również dodatkowe wyposażenie. Oferujemy między innymi:
Pomagamy dobrać elementy wyposażenia tak, aby hale były dostosowane do specyfiki procesu produkcyjnego herbaty.
Oczekiwanie na oddanie murowanego budynku do użytku jest nużące i potrafi znacznie opóźnić moment uruchomienia linii produkcyjnej. Hale pod produkcję herbaty są budowane znacznie szybciej i nie wymagają tak dużych nakładów finansowych. Dlaczego warto nawiązać współpracę z Protan Elmark?
Dodatkową zaletą jest mobilność hal pod produkcję herbaty - zmiana lokalizacji firmy nie stanowi żadnego problemu.