Hale dla zakładów przetwórstwa owocowego wymagają spełnienia wielu wymagań w zakresie warunków panujących wewnątrz obiektu. Aby zachować świeżość owoców oraz gotowych produktów spożywczych, konieczne jest przetwarzanie ich w odpowiedniej temperaturze. Tradycyjne, murowane hale dla zakładów przetwórstwa owocowego są drogie, a czas ich wznoszenia długi. Alternatywą są hale namiotowe, które z powodzeniem mogą służyć jako hale produkcyjne oraz magazynowe. Dlaczego jeszcze warto zainwestować w namiotowe hale dla firm przemysłowych, produkcyjnych i gospodarstw rolnych?
Namiotowe hale dla zakładów przetwórstwa owocowego umożliwiają nie tylko postawienie nowej hali w krótkim czasie, ale także rozbudowę istniejącej hali.
Namiotowe hale produkcyjne i magazynowe od Protan Elmark sprawdzą się jako sortownie oraz przechowalnie owoców w zakładach przetwórstwa owocowego oraz gospodarstwach sadowniczych prowadzonych przez pojedynczych producentów albo ich grupy. Nasze hale przemysłowe są wykonane z materiałów neutralnych dla żywności, zapewniających odpowiednią temperaturę wewnątrz obiektu.
Hale dla zakładów przetwórstwa owocowego mogą być wykorzystywane do przetwarzania owoców na:
Chcesz zwiększyć powierzchnię produkcyjną w swoim przedsiębiorstwie? Nie musisz stawiać dodatkowego, murowanego budynku. W zamian warto wybrać namiotowe hale produkcyjne dla zakładów przetwórstwa owocowego od Protan Elmark, które umożliwiają powiększenie przestrzeni produkcyjnej znacznie niższym kosztem. Klienci mogą wybrać hale aluminiowe, idealne jako obiekty sezonowe, lub hale stalowe, które z powodzeniem mogą funkcjonować jako zakłady całoroczne. W naszych halach stosujemy elementy dodatkowe, takie jak bramy i drzwi, które usprawniają pracę i obieg produktów oraz gotowych towarów między stanowiskami pracy.
Czym powinny wyróżniać się hale dla zakładów przetwórstwa owocowego? Najistotniejsze jest utrzymanie wewnątrz obiektu odpowiedniej temperatury, gwarantującej świeżość produktów. Możliwe jest to nie tylko w tradycyjnych halach murowanych, ale także w halach namiotowych. Obiekty te są tańsze w postawieniu, ale umożliwiają właściwą izolację od warunków zewnętrznych i niską przenikalność cieplną. Dzięki temu latem produkty są zabezpieczone przed pleśnieniem i wysoką temperaturą, a zimą możliwe jest ogrzanie hali do pożądanej temperatury nawet przy 25-stopniowych mrozach. Proponujemy hale magazynowe:
W ofercie firmy Protan Elmark dostępne są zarówno hale namiotowe “zimne”, bez ogrzewania, jak i ogrzewane, całoroczne hale dla zakładów przetwórstwa owocowego. Odpowiednia izolacja ścian oraz dachu, a także nowoczesne systemy grzewcze pozwalają uzyskać pożądaną temperaturę i komfort termiczny w hali produkcyjnej, w której przebywają pracownicy. Przy 25-stopniowych mrozach można nagrzać obiekt do +17 stopni.
Hale dla zakładów przetwórstwa owocowego dostępne są z dachem PVC w trzech różnych wariantach:
Na szczególną uwagę zasługuje dach izolowany - dzięki zastosowaniu folii o niskim przewodnictwie cieplnym wewnątrz możliwe jest stworzenie warunków odpowiednich dla przechowywania żywności lub przebywania pracowników.
W celu zwiększenia komfortu użytkowania hale dla zakładów przetwórstwa owocowego mogą być wyposażone dodatkowo w:
Namiotowe hale dla przetwórstwa owocowego od Protan Elmark mają wiele zalet, takich jak: