Budowa hal magazynowych czy produkcyjnych to przedsięwzięcie kosztowne i długotrwałe. Tańszą alternatywą stają się namiotowe hale dla zakładów przetwórstwa warzywnego, które można wykorzystywać zarówno sezonowo, jak i przez cały rok, a także wyizolować w taki sposób, by otrzymać optymalne warunki produkcji i przechowywania warzyw. Poznaj hale namiotowe od Protan Elmark i zrób z nami pierwszy krok na drodze do dynamicznego rozwoju swojego przedsiębiorstwa przetwórczego.
Poznaj korzyści, z którymi wiąże się inwestycja w hale mroźnicze, chłodnicze, produkcyjne i magazynowe dla zakładów przetwórstwa warzywnego.
Przeznaczone dla zakładów przetwórstwa warzywnego hale produkcyjne i magazynowe najczęściej wyposażone są w odpowiednią izolację zarówno na ścianach i szczytach obiektu, jak i pod dachem. Dzięki temu produkty przechowywane są w odpowiednich warunkach, właściwej temperaturze.
Namiotowe hale produkcyjne przeznaczone do przetwórstwa warzyw to znakomita alternatywa dla przedsiębiorstw, które szukają oszczędności, a jednocześnie potrzebują większej przestrzeni, by rozwijać firmę. Są tańsze w realizacji oraz w utrzymaniu od tradycyjnych, murowanych hal, a także mają wiele innych zalet. Jakich?
Hale produkcyjne namiotowe od Protan Elmark to konstrukcje wytrzymałe, których wielkość można dostosować do indywidualnych potrzeb. Klienci, którzy się na nie zdecydują, mogą wybrać zarówno gotowy, jak i indywidualny projekt. Właściwa izolacja zabezpiecza produkty przed działaniem promieni słonecznych i ciepłem, zwłaszcza latem. Nawet w wysokich temperaturach na zewnątrz w obiekcie możliwe jest utrzymanie odpowiednich warunków przechowywania dzięki zastosowanym materiałom. W halach mogą pracować zarówno ludzie, jak i urządzenia i maszyny do przetwórstwa warzyw. Obiekty przeznaczone są dla firm:
Firma Protan Elmark proponuje swoim klientom nowoczesne, namiotowe hale magazynowe, które:
Do wykorzystywania przez cały rok proponujemy bardziej wytrzymałe hale stalowe, o wzmocnionej konstrukcji lub lżejsze hale aluminiowe.
Hale dla zakładów przetwórstwa warzywnego to zarówno obiekty pozbawione warstwy izolacyjnej, jak i takie, które zimą mogą być ogrzewane i ograniczają dopływ zimnego powietrza. W celu ograniczenia stopnia przenikania cieplnego wykonujemy izolację ścian, szczytów i dachu. W przypadku ścian wykorzystujemy płytę warstwową, wzmocnioną i dodatkowo uszczelnioną termoizolacyjną pianką poliuretanową. Z kolei pod dachem wykorzystywana jest warstwa izolacyjna w postaci termorefleksyjnej folii termoizolacyjnej
W obiektach firmy Protan Elmark dla zakładów przetwórstwa warzywnego wykorzystywane są różne warianty pokrycia dachowego obejmujące:
By zwiększyć efektywność pracy hale dla zakładów przetwórstwa warzywnego są dodatkowo wyposażone w takie elementy, jak:
W razie potrzeby możliwe jest również zamontowanie wentylacji oraz specjalnych ścianek działowych, oddzielających od siebie poszczególne stanowiska czy strefy w hali.
Magazynowe i produkcyjne hale dla zakładów przetwórstwa warzywnego, namiotowe, a nie murowane, to szereg korzyści dla przedsiębiorców, przede wszystkim finansowych. Wszystko dlatego, że hale namiotowe są tańsze w utrzymaniu od tradycyjnych odpowiedników, a koszt inwestycji niższy. Kolejną cechą, która wyróżnia hale dla zakładów przetwórstwa warzywnego, to mobilność i możliwość rozbudowy. Klientom proponujemy hale stalowe lub hale aluminiowe, których konstrukcja jest odporna na duży nacisk spowodowany zalegającym śniegiem. Przedsiębiorcy, decydujący się na współpracę z nami, doceniają możliwość zakupu hali poprzez leasing, a także fakt, że budowa hal trwa krótko. Zapraszamy do kontaktu!