Zamów realizację hal całorocznych dla soków i napojów. Postaw na szybki termin wykonania i oszczędność pieniędzy.
Produkowane hale mają stabilną konstrukcję. Budowane są z uwzględnieniem wszystkich norm bezpieczeństwa i higieny pracy oraz odpowiednich warunków do przechowywania napojów. Oferujemy zastosowanie najwyższej jakości materiałów, systemów oświetleniowych i elementów wyposażenia, które usprawniają pracę. Współpraca z Protan Elmark przebiega bardzo sprawnie, a cały proces budowy hali konsultowany jest z klientem - umożliwia to dostarczenie konstrukcji odpowiadającej ściśle potrzebom zamawiającej firmy.
Hale dla branży soków i napojów nie muszą być murowane. Protan Elmark projektuje i wykonuje hale przystosowane do przetwórstwa soków i napojów, ich magazynowania, a także badań laboratoryjnych. Hale powstają zgodnie z ogólnymi, europejskimi przepisami. Dodatkową zaletą produkcji jest możliwość dalszej rozbudowy w przypadku przyszłego rozwoju firmy.
Oferujemy hale produkcyjne dla branży soków i napojów, które mają krótszy termin realizacji niż murowane budynki. Są to hale namiotowe oparte na konstrukcjach aluminiowych bądź stalowych.Można je dostawić do już istniejącego budynku lub rozpocząć budowę zupełnie nowego kompleksu hal. Hale produkcyjne to nie tylko sam obiekt, ale również jego wyposażenie - tj. np. drzwi i bramy, wpływające na usprawnienie pracy. Są one częścią oferty firmy Protan Elmark.
Proponujemy również namiotowe hale magazynowe, które wyróżniają się dużą mobilnością oraz możliwością rozbudowy na każdym etapie użytkowania. Zapewniają jednocześnie odpowiednie warunki do przechowywania soków i napojów. Dzięki temu wyprodukowane towary, nie tracą swoich właściwości, są świeże i gotowe do dystrybucji. Hale magazynowe wyposażamy w systemy grzewcze, które umożliwiają bezpieczne magazynowanie produktów również w chłodnych miesiącach.
Bardzo ważną cechą przy produkowaniu hal jest zapewnienie termoizolacji pomieszczenia. Jeśli branża i sezonowość produkcji lub magazynowania nie wymaga stosowania ogrzewania, stawiamy hale namiotowe bez systemów grzewczych. W drugim wariancie stosujemy jednak izolację ścian i dachu, tak, aby w środku hali panowały odpowiednie warunki termiczne. Nawet przy silnych mrozach, obiekt można nagrzać do ok. + 17 stopni Celsjusza.
Każdy klient może zdecydować się na jeden z trzech wariantów dachów dla branży soków i napojów. Proponujemy dach:
Razem z halą, dostarczamy elementy wyposażenia, takie jak:
Zastosowane elementy są solidnie wykonane i wyróżniają się wieloletnią trwałością.
Nowoczesne, mobilne hale Protan Elmark to korzyści w postaci: