Potrzeby branży gastronomicznej z każdym rokiem rosną. Wszystko po to, aby podążać za oczekiwaniami gości odwiedzających restauracje. Wraz z rozwojem przedsiębiorstwa zwiększają się potrzeby powierzchniowe lokalu. Sposobem na szybkie i bezproblemowe dodanie dodatkowego metrażu jest zastosowanie możliwości jakie daje hala namiotowa. Oszklona sala bankietowa, piękna fasada tarasowa, czy zadaszona weranda to tylko kilka z możliwości pięknego wykończenia dodatkowej przestrzeni restauracyjnej. Z jednego z nich skorzystał poznański lokal z tradycją.
Właściciele poznańskiej restauracji Meridians są tego świadomi. Ich najnowsza inwestycja jest najlepszym przykładem na to, że starają się wyjść naprzeciw oczekiwaniom gości odwiedzających ich restaurację. Poznański lokal stawia nacisk na profesjonalną obsługę, a także tradycję. Serwowane są w nim dania kuchni polskiej z nutą nowoczesności i akcentami regionalnej kuchni poznańskiej
Restauracja Meridians położona w sąsiedztwie urokliwego parku Sołackiego, ma już ponad 100-letnią tradycję. Potencjał restauracji tkwi w niesamowitym położeniu – lokal znajduje się na półwyspie wychodzącym na staw. Aby go w stu procentach wykorzystać, a przy tym przywrócić budynkowi przedwojenny wygląd, właściciele postanowili zrekonstruować od strony fasady przeszkloną werandę.
O pomoc w realizacji pomysłu zwrócili się do Protan Elmark. Nasza firma, jako, że ma spore doświadczenie w realizacji tego typu hal, z wielkim entuzjazmem przyjęła zlecenie. Zamontowana przez nas fasada szklana pozwoliła jeszcze bardziej cieszyć się urokami otoczenia, które prócz smacznego menu są głównym atutem restauracji. „Przybudówka powstała z myślą o gościach, którzy chcą zjeść obiad, wypić kawę bliżej natury, w otoczeniu pięknego parku” - mówi Jacek Kurczaba z Meridian's Restaurant Hotel Poznań.
Oprócz pysznego jedzenia coraz większe znaczenie ma także wystrój wnętrza. To właśnie warunki, w jakich spożywamy rodzinny obiad, czy pijemy kawę ze znajomymi kreują atmosferę całego spotkania. Taras został dopracowany w każdy detalu – sufit nadający przytulności wnętrzu, ozdobne lampy, zapewniającego odpowiedni nastrój, kwiaty, świeczniki, zastawa, obrusy, dywan – wszystko dobrane z największą starannością i gustem.
Ostatnimi czasy można zaobserwować, że coraz więcej lokali gastronomicznych zaczyna stawiać tego rodzaju budynki namiotowe. Skąd się bierze fenomen hal namiotowych? Bez wątpienia jest to inwestycja, która przynosi pewny zysk. W przeciwieństwie do murowanych przybudówek, namioty tarasowe są tańsze i prostsze w montażu, a przy tym są atrakcyjne wizualnie i urozmaicają formę lokalu.
Hala namiotowa to także nowe możliwości rozwojowe dla lokalu i większe obroty. Jak mówią właściciele poznańskiej restauracji: „Nie mieściliśmy wszystkich gości wewnątrz restauracji, stąd też pomysł na halę. Dzięki tarasowi możemy zorganizować każdą imprezę, nawet na 200 osób! Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej inwestycji”. Co ważne, taras bankietowy w restauracji Meridians jest czynny cały rok, co pozwala na organizowanie uroczystości wigilijnych i noworocznych, w otoczce białego puchu za oknami tarasu.
Certyfikat Zgodności Zakładowej Kontroli Produkcji
2627-CPR-1090-1.84933482.TÜVRh.21.02
Copyrights 2024 Protan-Elmark
Reklama i budowa wizerunku w sieci: WIDOCZNI